Hvil i Fred Stan Lee - Se alle Lee's cameos

Foto: Shutterstock

New York Daily News har strikket en fantastisk video sammen, hvor de viser alle de cameos som Stan Lee havde i Marvel-filmene. Læn jer tilbage og nyd videoen der starter fra 1989 med The Trial of The Incredible Hulk.

I går blev verden et ikon fattigere, da en af de mest populære og kendte tegneserieskabere Stan Lee gik bort. Stan Lee står bag nogle af de mest kendte animationshelte, som vi kender i dag. Det er blandt andet Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Daredevil, Black Panther, X-Men, Ant-Man, Iron Man og Thor.

Stan Lee der har det mest af sit liv arbejdet for Marvel Comics, hvor han først var chefredaktør og sidenhen endte med at blive bestyrelsesformand. Han er således en af de største årsager til, at vi i dag kan glæde os over de mange Hollywood-superheltefilm, hvor især The Avengers-filmene har slået store rekorder.

Tegneserieforfatteren har i løbet af de seneste år lidt af flere forskellige sygdomme, og i går, mandag den 12. november 2018, gik han bort i en alder af 95. Det betyder også, at der er slut med at se Stan Lee i Marvels spillefilmene, hvor han ellers altid havde en underholdende cameo i samtlige film.

For at hylde Stan Lee, har det amerikanske medie, New York Daily News samlet en video med alle de cameos, hvor Stan Lee optrådte. Du kan se den underholdende, og nu rørende, film herunder:

 

Om Stan Lee

Stanley Martin Lieber blev født den 28. december 1922 i Manhatten, New York. Lee kom fra fattige vilkår, hvor han boede i en lille lejlighed i Bronx med sin bror og forældre. De to brødre måtte deles om et lille værelse, mens forældre sov på en lille foldeud-sofa.

I 1939 blev han ansat som assistent i Timely Comics, der i 1960 skiftede navn til Marvel Comics. I august 1941 skabte Stan Lee sin første tegneserie. Destroyer i Mystic Comics #6. I slutningen af 1950 begyndte Marvel revolutionen, da Lee stod bag flere af de absolut største superhelte i historien. Det var i denne periode, at han kom op med Daredevil, X-Men, Doctor Strange og ikke mindst Spider-Man, der siden da har været forlagets mest populære superhelt.

Det var dog først i de senere år, at Stan Lee trådte ind i filmens verden, hvor han siden sin cameo-optræden i The Trail of The Incredible Hulk fra 1989, har været med i stort set samtlige af Marvels film.