Mange har forhøjet blodtryk - her er hvad du kan gøre

Foto Pexels

Nye undersøgelser viser, at hver femte voksne går rundt med et alt forhøjet blodtryk.

De fleste er ikke klar over det, andre får aldrig gjort noget ved det. 

Dog er det vigtigt at forsøge at sænke ens blodtryk, så man kan passe bedre på sit helbred. 

Her er hvad du kan gøre. 

Få motioneret dagligt 

Motion er godt for både kroppen og sindet. Motion som for eksempel konditionstræning er rigtig godt for vores blodomløb og kan faktisk reducere et forhøjet blodtryk. Konditionstræning kan for eksempel være løb, cykling eller sportsgrene som fodbold eller badminton. 

Sponsoreret indlæg

Noget så simpelt som en gåtur kan også gøre underværker for vores helbred. Uanset hvad du holder af at dyrke af sport, så gavner det dit blodtryk at motionere hver dag. 

Pas på med stressende aktiviteter

Stress kan godt give forhøjet blodtryk. Hvis du suser rundt dagen lang med 100 kilometer i timen, så kan du godt blive rigtig stresset. Forsøg så vidt som muligt, at mindske de stressende aktiviteter i din hverdag. 

Husk også at tage nogle velfortjente pauser og dyrk nogle fritidsaktiviteter, som du holder af. Efter en lang dag på arbejdet, så kom ned i gear derhjemme. Læs en bog, se en film eller sæt dig foran computeren til online gaming med vennerne.

Pas på med for meget fedt og salt

Det mad, som vi spiser, kan også have en betydning for, hvor højt vores blodtryk bliver. Mad med meget fedt og salt er dårligt for vores blodomløb, fordi det kan sætte sig og stoppe blodårene til. 

Det betyder ikke, at du skal skrotte mad med fedt fuldstændig, men du gør dig selv en tjeneste ved at holde dig fra ekstrem fedtholdig mad som for eksempel fastfood, bacon og rødt kød. Spis sundt og varieret i løbet af dagen. Få masser af frugt og grønt, protein og fiber indenbords - din krop vil takke dig for det!

Drik mindre alkohol

For meget alkohol resulterer i et forhøjet blodtryk. Sundhedsstyrelsen anbefaler 7 genstande om ugen for kvinder og 14 genstande for mænd. Hvis du elsker et glas vin til maden, så gør det naturligvis ikke noget. Men hvis du gerne vil passe på dit blodtryk, så skal du passe på med de vilde byture.