Styrk din ryg derhjemme med en rygbænk

Foto:Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

En stærk ryg holder dig oprejst og muliggør bevægelse uden problemer. Oftest kan vi glemme, hvor vigtig en stærk ryg egentlig er for vores ve og vel, og dermed bliver ryggen et område, som hurtigt bliver glemt i træningen.

Dette kan du lave om på, ved at investere i en rygbænk. Dette er en smart maskine, som du kan have stående i hjemmet, så du får ryg træningen inkorporeret i dagligdagen. En rygbænk har mange muligheder, og der findes et hav af forskellige øvelser, som du kan lave på en rygbænk. 

Find den rette rygbænk til dig

Når du skal finde den rette rygbænk, så kan du med fordel gå ind på hjemmesiden og se det store udvalg af rygbænke. Der findes forskellige typer af rygbænke, og det er vigtigt, at du finder den rette rygbænk til dit formål. 

Du kan for eksempel købe en justerbar træningsbænk. Denne kan både anvendes til ryg træning, såvel som anden varieret træning. Du kan indstille bænken, så du kan træne forskellige muskelgrupper. 

En fladbænk bruges udelukkende til træning af ryggen, brystet og maven. Den kan ikke justeres, men kan i stedet suppleres med brugen af vægte.

En rygbænk er særligt lavet til at træne ryggen. Den er særligt egnet til at forebygge rygproblemer, så du får styrket musklerne i din ryg.

Mavebænken er omvendt særligt skabt til at træne mavemusklerne. Ligesom ved rygbænken, findes der forskellige øvelser, som du kan foretage dig på mavebænken. 

Bænkpresbænk bruges til liggende vægtløftning. Den kan stabilisere din overkrop, så du kan anvende vægte til træningen. 

Du kan anvende curl-bænken til at træne dine underarme. Her kan du også med fordel anvende håndvægte. 

Glute-bænk anvendes til at træne dine balder, hofter, mave, bagdel og dine ben. Denne kan også justeres, så du får trænet de forskellige muskelgrupper.

Du kan anvende en stepbænk til at træne kondition.