Hvornår skal man skifte sin lås?

Foto: Shutterstock

Hvornår har du sidst fået skiftet din lås? Selvom låse er designet til at holde i lang tid, så varer de ikke for evigt. I nogle tilfælde er det nødvendigt at få skiftet låsen ud, som når du lige er flyttet ind i en ny bolig, eller hvis låsen er blevet beskadiget. 

I denne artikel fortæller vi dig om, hvornår du bør overveje at få skiftet din lås. 

Når du mister dine nøgler

Har du fået stjålet dine nøgler? Eller har du tabt dem på en bytur? Selvom risikoen for at nogen finder hjemmet, som passer til nøglen, så er det ikke en risici, som du skal løbe. 

Hvis du har mistet din nøgle, så sørg for straks at skifte låsen til dit hjem, og få lavet et sæt nye nøgler. 

Når du skifter bolig

Uanset om du flytter i lejlighed eller hus, så er det en god ide at skifte låsene. Hvis du flytter ind i en lejebolig, så er det ikke til at vide hvor mange tidligere beboer, der stadig har en ekstranøgle til boligen.

Det er bedre at være på den sikre side og skifte låsen, så du er garanteret, at du er den eneste, som har adgang til dit hjem.

Hvis du har været udsat for et indbrud

Det er en forfærdelig oplevelse at blive udsat for et indbrud eller indbrudsforsøg. Selvom indbruddet ikke er lykkedes, så bør du stadig skifte låsen i dit hjem for en sikkerheds skyld. 

Du kan altid kontakte en låsesmed til at hjælpe dig. Kontakt låsesmed Ringsted, hvis du bor i omegnen, og få en ny og moderne lås til dit hjem.

Hvis låsen er for gammel

Det kan være svært at se, hvornår en lås er gammel. Du kan eventuelt spørge viceværten eller udlejeren, hvornår låsen til boligen sidst er blevet skiftet. Man kan ofte også se på låsen, om den er slidt eller beskadiget.

Hvis du bor i et gammelt hus eller en gammel lejlighed, så er låsen højst sandsynligvis også gammel. Her kan det være en god ide at udskifte den til en mere moderne og pålidelig lås.