3 gode grunde til at komme i gang med at investere i aktier

Foto: Shutterstock

Annoncør betalt indhold

Flere og flere danskere begynder at investere i aktier; både via deres pensionsopsparinger, men også for egne frie midler. Investering er således populært som aldrig før i Danmark. Der findes imidlertid stadig masser af helt almindelige mennesker, der endnu ikke er kommet i gang med aktieinvesteringer, men for hvem det bestemt kunne være en fordel. I denne artikel giver vi dig tre gode grunde til at komme i gang med at investere i aktier, hvis du da ikke allerede er begyndt.

Aktier giver et godt afkast

Når du investerer, handler det først og fremmest om at tjene penge på investeringerne. Og her må man sige, at aktier hører til i den gode ende. Historisk set giver aktiemarkedet således et afkast på 7%, hvilket klar slår andre passive investeringer som f.eks. obligationer eller guld. 7% lyder måske ikke af meget, men det svarer faktisk til, at du fordobler din investering hvert tiende år, hvis du klarer dig gennemsnitligt – helt uden at skulle investere yderligere. Det betyder derfor også, at du har mulighed for at gøre det endnu hurtigere, hvis du investerer løbende, og samtidig klarer dig bedre end markedet.

Aktier er en passiv investering

En anden god grund til at komme i gang med at investere i aktier er, at der her er tale om en i hvert fald relativt passiv investering. Når først du har købt aktier, kræver de ikke noget arbejde fra din side af – i modsætning til f.eks. ejendomsinvesteringer, hvor der kan være lejeopsigelser, defekter på ejendommen og andet. Alt dette slipper du for med aktier. Når det er sagt, er det dog en god idé altid at følge lidt med i, hvordan det går med dine aktier, så du har fingeren lidt på pulsen.

Det er nemt at komme i gang

Den tredje grund til at investere i aktier er, at det er nemt at komme i gang. Hos en investeringsbank som saxo bank kan du oprette en handelskonto i løbet af ingen tid, og herefter har du fra start adgang til at investere i tusindvis af selskaber verden over; lige fra Disney til DSV. Du kan desuden vælge at starte ud med en demokonto, hvor du har mulighed for at investere for fiktive beløb, indtil du føler dig tilstrækkeligt tilpas på platformen til at investere for dine egne penge. Hvis du gerne vil i gang med at investere dine penge, er aktier et af de nemmeste aktiver at starte med.