Få mere ud af naturen, mand

Foto: Shutterstock

Der er rigtig mange måder at udnytte naturen i sit nærområde på. Det gælder, uanset om man er bosat i storbyen eller på landet, at man kan gøre rigtig mange ting med en smule kreativitet. Samtidig er det noget, som giver en forståelse for naturen og lyst til at passe på miljøet.

For jo mere man befinder sig i naturen, jo mere sætter man også pris på den. Sådan er det med de fleste ting, når man lærer dem lidt bedre at kende. Det er en overvejelse, som er værd at tage med, når man tænker på klimaforandringer og miljøet i det hele taget.

Hvis man sætter sig ind i tingene, eksempelvis hos Klimaprofilen, og bruger naturen hver dag, så forstår man også bedre, hvor kostbar en ting, der er tale om. Det kan man gøre på forskellige måder.

Træning

Som mand findes der rigtig mange måder at bruge naturen på, når det gælder træning. Der er næppe noget mere maskulint end at løbe en tur, hvor man på vejen laver nogle armbøjninger, før man løber videre. Det er samtidig en fin måde at kombinere konditræning og styrketræning på, så man får kørt hele kroppen igennem.

Danmark har en fantastisk natur, og faktisk er den ganske ideel til udendørstræning. Der er nogle bakker, men det er ofte ikke så voldsomt, at det ikke er muligt at finde gode løbestier. Man kan ofte finde de ruter, som passer til løbestilen, og hvis man træner til noget bestemt.

Afstresning

Naturen er også en rigtig god måde at få stresset af på. Det kan nærmest virke terapeutisk, hvis man har haft en lang dag på job eller generelt en lang uge, hvor der er brug for ikke at skulle bekymre sig – bare et øjeblik. Kommer man lidt væk fra myldret, hvor der er plads til at ånde lidt, kan det hurtigt blive en meget bedre dag.

Det kan foregå alene eller sammen med andre. Sommetider får man også åbnet lidt mere op, hvis man kommer ud i frisk luft. Det kan give tankerne lidt mere perspektiv, og man indser måske også, at det hele ikke er så uoverskueligt alligevel.

Gør en forskel

Holder du af naturen, er du måske også mere tilbøjelig til at ville gøre en indsats for den. Det kan handle om, at du i dit eget liv forsøger at leve bæredygtigt og passe på miljøet. Det kan også handle om, at du forsøger at påvirke andre til at forstå de ting, du har sat dig ind i.