25-årige Martin har den vildeste My Little Pony-samling

Martin samler på My Little Pony. Foto: DBA Guide.

Hov stop lige. Man kan da ikke samle på My Little Pony som 25-årig, tænker du måske. Men det er lige præcis, hvad Martin gør. En samling, der har givet ham mere selvtillid.

Kan du huske My Little Pony fra din barndom? De fleste forestiller sig nok, at det er små piger, der typisk leger med de farverige heste.

Der findes dog en stor fanbase blandt unge mænd – kaldet ’bronies’ – der er ellevilde med de regnbuefarvede gulerodsspisere.

Martin Schandorph Jensen fra Fredericia er, hvad man vil kalde en ægte ’brony’. Hans hjem er spækket med My Little Pony fra kælder til kvist. Det skriver DBA Guide.

Selvom My Little Pony for de fleste ligner en god gammeldags omgang plastiklegetøj, har Martin fundet stor glæde blandt de farverige heste og skiller sig nok aldrig af med dem.

My Little Pony har haft stor betydning for Martins liv

For Martin er der sket meget på de 8 år, han har samlet på My Little Pony.

"Dengang jeg var 17 år gammel, var jeg en lidt mere lukket og ikke så social person. Jeg havde svært ved at være åben," siger han til DBA Guide.

I takt med samlingen voksede, blev Martin mere åben. Den store forandring indtraf, da Martin opdagede, at mange mennesker over hele verden samler på My Little Pony. Og at han altså ikke var alene med sin interesse.

"Jeg tror, det er grunden til, at jeg føler mig mere selvsikker," fortæller Martin til DBA.

Det synes Martins familie om samleriet

Med selvtillid og My Little Pony i rygsækken, valgte Martin at fortælle sine forældre om sin store interesse for de farverige heste.

- De accepterede det fint, som det er. Og de ved, at jeg er forholdsvis fornuftig, siger han til DBA Guide.

Særligt Martins søster har engageret sig i My Little Pony-samlingen. Hun er kunstner og har kreeret et helt særligt billede til Martin. (se videoen eller vores vedhæftede billede)

De frække samleobjekter

Blandt de uskyldige hestefigurer findes der også nogle mere ’intense emner’, fortæller Martin.

På Martins væg hænger eksempelvis et billede af en hest i harams-outfit. Billedet er dog ikke det eneste intense My Little Pony-samleobjekt, Martin ejer.

Ved første øjekast ser Martins sengebetræk måske meget harmløst ud. Men hvis du vender det engang, vil du finde en anden udgave af en My Little Pony. 

Det er My Little Pony-samlingen værd

I løbet af de 8 år, Martin har samlet på My Little Pony, er samlingen vokset til mere end 80 genstande. Samlingen indeholder både bamser, plastikfigurer, nøgleringe, sengetøj og meget mere.

Selvom den brogede samling af hestefigurer for de fleste ligner helt almindeligt legetøj, har My Little Pony en stor fanbase, hvilket har betydning for samlingens værdi.

"Jeg er ikke 100 procent sikker på, hvad min samling er værd. Men den løber i hvert fald nok op på mere end 20.000 kr., vil jeg tro," siger Martin til DBA Guide.

Selvom samlingen er mange penge værd, har Martin dog ingen intentioner om at sælge den.

Det skal der ske med samlingen i fremtiden

Martin ser ingen grund til, at han skulle stoppe med at samle på My Little Pony. Måske det bliver nødvendigt at sælge lidt ud om 10 år, fortæller han.

Selvom der måske skal sælges lidt ud engang, regner Martin dog ikke med at skille sig af med mange af sine figurere, da de er meget personlige og tæt knyttet til ham.

I julegave forærede Martins søster ham eksempelvis en My Little Pony-bamse med en fastsat roset, hvorpå der står ’Verdens bedste brony’.