Sådan kommer du billigst i gang med grillsæsonen

Foto: PriceRunner

Sommerens grill bøffer kan nemt ende som en dyr fornøjelse hvis du ikke ser dig godt for.

Prisen for en i forvejen dyr grill kan nemlig variere med flere tusinde kroner for den samme grill, og du risikerer dermed at betale op til flere tusinde kroner for meget grillen.

”Selvom der er tale om fuldstændig den samme grill så er prisen så absolut ikke den samme. Vores prissammenligning viser, at på de ti mest populære grill kan der være op til 87 procent i forskel på prisen. På det samme produkt, og det er en vildt stor forskel,” siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

PriceRunner har lavet en sammenligning af priserne på de 50 mest populære grill solgt i Danmark, og analysen afslører et marked, der er domineret af Weber.

27 af de 50 mest populære grill er en grill fra Weber.

Uændrede priser

”Priserne på de populære grill er nærmest uændrede gennem længere tid, og er kun faldet minimalt taget i betragtning af hvor længe de har været på markedet. I gennemsnit er top 50 grill faldet med 16 procent i pris siden de kom på markedet,” siger Martin Andersen.

Mest overraskende viser PriceRunners analyse, at den selvsamme grill sælges til meget – som i meget - forskellige priser. I gennemsnit på de ti mest populære grill er der 64 procent i forskel mellem laveste og højeste pris.

Det betyder at forbrugerne kan spare 38 procent ved at vælge den laveste pris fremfor den højeste pris.

Danskernes favorit grill er gasgrillen Weber Q3200. Den koster 4.499 kroner i den dyreste butik mens selvsamme grill kan købes 1.700 kroner billigere til 2.799 kroner i den billigste butik. Den billigste pris hidtil for danskerne favoritgrill er på 2.476 kroner.

”Der er hele 38 procent at spare på at sammenligne priser, og det er en nem spare øvelse at få ind i hverdagen, hvor det handler om at få mest for pengene. Der er jo ingen grund til at betale 1.700 kroner for meget for familiens nye grill,” siger Martin Andersen.

Diagrammet viser hvor meget der kan spares ved køb til billigste pris fremfor den dyreste pris. Der kan i gennemsnit spares 38 procent på de ti mest populære grill.

Den største besparelse kan hentes på den næstmest populære Weber Q1200 gasgrill. Hele 46 procent kan der spares ved at købe til billigste pris fremfor den dyreste pris.

Hvornår er det bedste tidspunkt at købe en grill?

Analysen af grill prisernes udvikling afslører også hvor det bedst kan betale sig at investere i en ny grill.

”Priserne falder markant på Black Friday og i ugen op til juleaften. Det er de to bedste tidspunkter at købe grill på. Priserne falder fordi butikkerne skal have ryddet lageret, og mange mænd ønsker sig en grill i julegave, så det er en perfekt kombination,” siger Martin An