Fordele ved at gå til fysioterapi

Foto: Shutterstock

Der findes et væld af behandlingstilbud til dig, der døjer med fysiske skavanker i større eller mindre grad, og det er indimellem en jungle at finde rundt i. Er du en af dem, som er i tvivl om, hvilken behandling der er bedst for dig? I så fald er du endt det helt rigtige sted.

Sponsoreret indhold

Hvad end du skal gå til fysioterapi i Sønderborg, Aalborg, Esbjerg, Slagelse eller Odense, kan det indimellem være svært at vide, om du faktisk skal vælge fysioterapi eller måske i stedet en kiropraktor, massage eller en fjerde behandlingsform.

Der findes et væld af behandlingstilbud til dig, der døjer med fysiske skavanker i større eller mindre grad, og det er indimellem en jungle at finde rundt i. Er du en af dem, som er i tvivl om, hvilken behandling der er bedst for dig? I så fald er du endt det helt rigtige sted. I denne artikel giver vi dig et overblik over, hvad en fysioterapeut laver, samt fordelene ved at gå til fysioterapeut, så du nemt og hurtigt kan blive klogere på, om det giver mening for dig og din situation.

Hvad arbejder en fysioterapeut med?

En fysioterapeut arbejder med dine muskler, led, knogler samt dit nervesystem og kredsløb. Overordnet set hjælper fysioterapi dig til at fungere bedst muligt ved at forebygge og behandle lidelser i kroppen – især rettet mod de dele af kroppen, du bruger, når du bevæger dig. En fysioterapeut dækker blandt andet lidelser forbundet med arbejdsskader, sportsskader og ulykker, så du langsomt kan komme tilbage igen i højere eller mindre grad.

8 hurtige fordele ved at gå til fysioterapeut

  • Reducerer inflammation i dine led.
  • Hjælper hele din krop med at hele. 
  • Forebygger eventuelle sygdomme og lidelser.
  • Optimerer din fysiske performance.
  • Lindrer akutte og kroniske smerter i kroppen.
  • Tilføjer energi og overskud til dig rent mentalt.
  • Giver bedre blodcirkulation i hele kroppen.
  • Giver krop og sind balance og harmoni.

Som du nok kan fornemme ud fra listen, kan fysioterapi altså hjælpe dig på mange områder. I dagens Danmark har vi særligt fokus på, hvordan vi kommer af med gener og onde som ondt i ryggen, nakke og skuldre, men en fysioterapeut kan også forebygge og lindre andre gener i kroppen. En fysioterapeut kan gennem alt fra manipulations- og mobiliseringsteknikker til fysiske træningsøvelser hjælpe dig med adskillige udfordringer, fysiske skavanker eller større skader. Det, der især adskiller fysioterapi fra andre behandlingsformer, er, at deres behandlinger både reducerer gener, som allerede er der og forebygger eventuelle gener, som kunne opstå senere hen.

Fysioterapi holder mennesker i bevægelse

I dag lever vi ikke blot længere, vi arbejder også længere. Det betyder, at vi skal være aktive i langt flere år end tidligere. Det stiller naturligvis også en række krav til kroppen, da den både skal løfte flere opgaver i længere tid og holde til langt mere. Det er netop dette, som fysioterapi gør noget ved. Uanset om det gælder behandling af børn, unge, voksne eller ældre, vejleder, motiverer og behandler fysioterapeuter os til at tage ansvar for vores kroppe, så vi kan være aktive så længe som muligt.