Pokémon: Detective Pikachu – Deadpool i gult kaninkostume

Foto: Warner Brothers

Pokémon, Asiens svar på Disney er netop nu biografaktuelle med deres mest kendte og elskede karakter, Pikachu. Der er dømt familiehygge, humor, og en hulens masse Pokémon'er i den første live-action film om de fantastiske væsner. Spørgsmålet er dog; er den noget ved?

Som barn var jeg, ligesom mange andre jævnaldrende, besat af Pokémon. Tegnefilm, spillekort og nintendospil blev dyrket i en hidtil uset grad. Der var ikke bare tale om endnu et søndagstegnefilm, men et decideret fænomen. Et univers du kunne udforske, beundre og fordybe dig i. I midten af dette univers stod, de små magiske væsner med fantastiske evner og et ukueligt gåpåmod. Pokémons. Den nok mest ikoniske af disse, nemlig den lille gule Pikachu var, og er frontfiguren for en af de største fænomener i nyere tid, og endelig blev det tid til en live-action udgave med netop ham i hovedrollen.

Tim Goodman, spillet af Justice Smith (Jurassic World 2), har mistet sin far under mystiske omstændigheder. Han rejser derfor til storbyen Ryme City, for at få orden i faderens affærer inden han tager sin endelige afsked med ham. I byen møder han dog en ung rapporter, spillet af Kathryn Newton (Lady Bird, Three Billboards Outside Ebbing Missouri) som mener at der er ugler i mosen omkring Tims fars død. Sagen kompliceres yderligere da en koffeinafhængig Pikachu med detektiv-hat dukker op og påstår at Tims far stadig er i live.

Ryan Reynolds har høstet mange roser de seneste år.

Især for hans præstationer som den absurde antihelt, Deadpool, men også som en sympatisk charmerende og vanvittigt morsom mand på diverse sociale medier, samt talkshows. At det derfor var ham som fik rollen som Pikachu i Pokémon franchisens første store spillefilm, var intet mindre end en genistreg, og jeg kan med glæde berette at han endnu engang leverer til UG. Filmens helt store scenestjæler er Pikachu, og det er med rette. Han er både sjov, charmerende men også dybfølt og tredimensionel på en måde man ikke umiddelbart ville regne med i en Pokémon film.

Filmens svageste punkter må dog siges at være de menneskelige karakterer. De er hverken særligt indbydende eller imødekommende, og dette bliver til tider mere problematisk end hvad godt er. Filmens plot og historie er heller ikke revolutionerende eller på anden måde nytænkende. Ikke desto mindre er det lykkedes folkene bag filmen at lave en helt igennem charmerende fortælling med emotionelt pondus, som leverer på et højere niveau, end man umiddelbart regner med, når man først hører titlen og temaet.

Detective Pikachu er en sjov familiefilm, som kan nydes af både børn og voksne. Især Ryan Reynolds tager kegler, og filmen præsenterer et troværdigt univers, om end en noget banal historie med nogle knapt så sympatiske menneskelige karakterer. Pokémon'er er der derimod masser af, og de er ligeså fantastiske og fortryllende som altid.

4 ud af 6 stjerner

Se traileren til Detective Pikachu lige her: 

 

POKÉMON Detective Pikachu - Official Trailer #1