Markedets nok bedste true-wireless in-ear

Funktionaliteten i Apples AirPods bejstrer anmelderen. Foto: Apple

True Wirelss in-ear er blevet uhyre populær igennem de seneste år, men det var ikke før Apple kom på markedet med deres Airpods, at teknologien virkede optimalt. De seneste par måneder har jeg leget med Apple Airpods (2019), som i den grad fungerer.

Apple Airpods (2019)

Pris: 1.379 kr.

Sådan har det dog ikke altid været, når det kommer til true-wireless. De første på markedet, som jeg prøvede var Earin, men her haltede det med forbindelsen, og det gav en stor frustration, hver gang man skulle tilslutte hovedtelefonerne til ens enhed. De første jeg prøvede, hvor forbindelsen virkede optimalt, var Bragi, men igen opstod der problemer. Denne gang var det lydkvaliteten, der ikke var optimal – nok nærmere dårlig.

Design

I starten grinte mange anmeldere og Apple-entusiaster over designet på Apples Airpods. Mange mente, at hovedtelefonerne lignede deres normale earpods, men med ledningen klippet af. Det har de nok ret i, men jeg synes nu designet er meget pænt. Det er jeg nok ikke den eneste der synes, da man i bybilledet i København ser alle gå rundt med Airpods.

Disse in-ear skriger Apple med den karakteristiske hvide farve og de runde former. Jeg tror det har været meget bevidst af Apple, at de vælger samme design som deres Earpods, da man straks associerer hovedtelefonerne med Apple. Taktisk klogt, hvis man spørger mig.

På trods af, at hovedtelefonerne primært er lavet af plastik, så føles de ikke plastik-fantastisk. Faktisk føles det som om, at man har kvalitet i hænderne. Derudover føles pasformen virkelig godt i ens øre, og de vejer næsten intet, hvorfor man ikke rigtig lægger mærke til de sidder i ens øre. Det er imidlertid ikke muligt at skifte størrelse på ens in-ear og derfor kan det sagtens være, at nogle personer ikke kan passe disse in-ear.

Det er ikke kun hovedtelefonerne, der er pæne. Også deres opladningsetui er pænt lavet. Den har samme karakteristiske farve med runde og bløde former. Dertil er den ikke større end en tændstikæske, hvilket gør at den er nem at have med rund.

Lyd

For så vidt angår lydkvaliteten, så er det her Apple har et forbedringspotentiale. Jeg skal dog hurtig sige, at lyden på ingen måde er dårlig, men faktisk ganske fin. Når det er sagt, så skal man dog ikke forvente den vilde Hi-fi-lyd.

Det er særligt tydeligt, at lyden halter lidt, når man hører Hotel California af The Eagles. Det fremstår som om, at dele af lydbilledet mangler, og at lyden er en smule ulm. Endvidere kunne lydbilledet godt være en smule mere skarp og klar.

Hvis jeg skal sidde og fordybe mig i musikken, så vil jeg vælge mine Sennheiser Over-ear eller mit anlæg, men når jeg er på farten om morgenen og lytter de 20 minutters musik min cykeltur varer, så kan jeg sagtens leve med den fine lyd som Aipods leverer.

Dog vil jeg dog sige, at Apples Airpods stadig er konkurrencedygtige når det kommer til lyden i forhold til resten af markedet.

Det er ikke kun AirPodsene, der er veldesignet, opladsningsetuiet er også pænt lavet. Foto: Apple

Funktionalitet

Imidlertid er Apple på toppen når det kommer til funktionalitet. Forbindelsen på disse in-ear er helt fantastiske og jeg oplever aldrig udfald, hvilket tidligere har været problemet med mange af de andre mærker. Det er uhyrt nemt at forbinde hovedtelefonerne, når man har koblet dem til første gang. Faktisk skal man bare åbne æsken og sætte ens Airpods i ørene. Wupti, så er man forbundet.

Derudover fungerer stemmekontrollen ufattelig godt. Jeg siger blot ”Hej Siri”, og så kan jeg ringe folk op, skrue op og ned på lyden eller hvad jeg nu ellers ønsker at gøre.

Batterilevetiden og også ganske glimrende. De har 5 timers levetid, og i etuiet har man yderligere 19 timer. Hvis man er ved at løbe tør for strøm, så giver 15 minutter i etuiet en 3 timers yderligere batteri. Det er sgu genialt.

Konklusion

Det mest fantastiske ved disse Airpods er det praktiske. Jeg må være ærlig at sige, at jeg oftest vælger at bruge disse, selvom jeg har in-ear og over-ear med bedre lyd. De er utrolig lette, og nemme. Vigtigst så fylder de næsten ingen ting.

Lyden kunne imidlertid være bedre, og det er her man skal indgå sit kompromis. Hvad er det vigtigste – ens magelighed eller lyd? Jeg synes, at lyden er god nok til, at jeg vælger mageligheden. Imidlertid, så bruger jeg stadig mine over-ear når jeg skal ud at rejse, særligt flyrejser.

5 ud af 6 stjerner.